Vei Lou Queri - Chambres et Table d'hote

"VEI LOU QUERI"

voor wandelvakanties op de Franse campagne

Moutier-Malcard  - Creuse  -  Limousin
 

Wandelen-in-Frankrijk.net

Home > individueel wandelarrangement > In de voetsporen van Prins Zizim

luchtfoto van Moutier-Malcard

met de famlie aan de wandel

wandelschoenen uit de Creuse

la Celle Dunoise

 Abbaye du Palais

 Bourganeuf

         

In verband met de verkoop van de Abbaye is dit arrangement tijdelijk niet te reserveren.

Niet alleen de schilder Monet, de dichter Rollinat en de schrijfster George Sand waren verliefd op de Creuse, ook de Ottomanen lieten er in de 15e eeuw hun oog op vallen. In 1480 werd hun leger van 100.000 man, aangevoerd door sultan Mehmet II, echter tot staan gebracht. Na de dood van Mehmet ontstond er onder zijn zoons een broederstrijd die tot vreemd gevolg had dat twee jaar later asiel werd verleend aan de jongste, Prins Zizim. Hij verbleef drie jaar in de Creuse, afwisselend in Bourganeuf en Moutier-Malcard, in kastelen waarvan de naar hem vernoemde torens nog steeds bestaan. Zizim is dan ook de naamgever van het wandelarrangement "In de voetsporen van Prins Zizim". Een combinatie-wandelarrangement met onze bevriende collega's, Saskia en Martijn van de eeuwenoude Cisterciënzer abdij "l'Abbaye du Palais".

Combi-wandelweek "In de voetsporen van Prins Zizim" - 7 nachten vanaf € 534 p.p. (op basis van 2 p. per kamer)
Een combinatie-wandelarrangement met onze bevriende collega's, Saskia en Martijn van de eeuwenoude Cisterciënzer abdij "l'Abbaye du Palais". Je begint bij ons in het noorden van de Creuse. Na 4 nachten ga je naar het zuiden. Je wandelt in de stroomgebieden van de riviertjes Petite Creuse en Creuse (naamgever van ons departement) in het noorden en de Thaurion in het zuiden. Je kunt 6 dagen wandelen aan de hand van onze kaarten, route­beschrijvingen en uitleg, en daarnaast op de dag dat je verhuist. Natuurlijk staat het je vrij ook iets anders te doen.  
Als je thuis komt staat de thee of koffie voor je klaar. Je eet drie avonden bij ons en twee bij Saskia en Martijn. De twee resterende avonden kan je kiezen voor een restaurant in de buurt of besluiten toch 'thuis' te eten als er die avond wordt gekookt (meerprijs € 27 resp. € 35 per persoon per maaltijd). Bij beide accomodaties krijg je een goedverzorgd lunchpakket, drie bij ons en twee bij onze collegae

In de prijs is inbegrepen :
> 7 nachten logies/ontbijt (kamer met eigen badkamer, uitgebreid ontbijt)

> thee of koffie bij thuiskomst
> 5 lunchpakketten
> 5 avondmaaltijden, op basis van "Table d'Hôtes"
> ter beschikking stellen van kaarten, routebeschrijvingen en advies

Niet inbegrepen zijn 2 avondmaaltijden, 2 lunches, consumpties en het vervoer van en naar uw huis en de beide accomodaties.
Eenpersoonstoeslag: € 185.

Dit wandelarrangement kan op elke dag van de week ingaan. Wil je langer of korter dan kan dat in overleg.
Wat betreft L'Abbaye du Palais i
s dit arrangement niet mogelijk in juli en augustus.  

L'ABBAYE DU PALAIS
Saskia en Martijn en hun kinderen wonen ongeveer net zo lang als wij in de Creuse.  Zij hebben veel met ons gemeen. Hun liefde voor de Creuse, het landleven met kleine huisdieren en eigen moestuin en het ontvangen van gasten in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. En uiteraard wandelen we af en toe met z'n vieren als het werk dat toelaat.
Op hun fraaie historische domein verhuren zij gîtes en pipowagens en ontvangen ze gasten in de chambres et table d’hôtes. De abdij beschikt over 5 grote gastenkamers met eigen sanitair, de 'petit salon', waar het ontbijt wordt geserveerd, de centrale hal met toeristische informatie, de 'grand salon' met reusachtige open haard, de selfservice bar met schaaktafel en de bibliotheek en biljartkamer.
Het 5,5 ha grote park om de abdij is ingericht met verschillende terrassen, picknicktafels en bankjes. Er is een verwarmd zwembad met heerlijke ligstoelen en een jeu-de-boulesbaan.
Begin volgend jaar gaat de abdij over in andere handen. Dan zal ook duidelijk worden of dit arrangement nog geboekt kan worden.

 

wandelwegwijzer

 wandelkaarten

 prachtig meer

verstilde dorpswegen

wandelen, ook in de winter

het zwembad van l Abbaye du Palais

pure schoonheid

ook voor senioren

puur water uit de Creuse

Heerlijk buiten lunchen

Onze voorwaarden
Reserveren

 Veï Lou Quéri - Chambres et Table d'Hôtes - Gîte
3, route du Geay
Fr-23220 Moutier-Malcard

corrieron@wanadoo.fr 
+33 (0)5 55 80 66 08
+33 (0)6 83 23 95 69

Terug naar startpagina

Wandelen in Nederland

Wandelen in Marokko

Veï Lou Quéri

 Webmaster"Veï Lou Quéri" Chambres et Table d'hôtes en Creuse: Corrie de Hoog -Tous droits réservés © 2010 - Contact: corrieron@wanadoo.fr

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wandelen-in-frankrijk.net/

http://www.aziamtrek.com/

http://www.aziamtrek.com/francais/index.htm

http://www.veilouqueri.com/index.htm

http://www.veilouqueri.com/nederland/index.htm

http://www.veilouqueri.com/english/index.htm

http://www.veilouqueri.com/deutsch/index.htm

http://www.bungalow-nederland.com