chambres d'hôtes en Creuse

"VEI LOU QUERI"

voor wandelvakanties op de Franse campagne

Moutier-Malcard  - Creuse  -  Limousin
 

Wandelen-in-Frankrijk.net

Home > individueel wandelarrangement > In de voetsporen van Prins Zizim


Niet alleen de schilder
Monet, de dichter Rollinat en de schrijfster George Sand waren verliefd op de Creuse, ook de Ottomanen lieten er in de 15e eeuw hun oog op vallen.
In 1480 werd hun leger van 100.000 man, aangevoerd door sultan Mehmet II, echter tot staan gebracht. Na de dood van Mehmet ontstond er onder zijn zoons een broederstrijd die tot vreemd gevolg had dat twee jaar later asiel werd verleend aan de jongste,
Prins Zizim. Hij verbleef drie jaar in de Creuse, afwisselend in Bourganeuf en Moutier-Malcard, in kastelen waarvan de naar hem vernoemde torens nog steeds bestaan. Zizim is dan ook de naamgever van het wandelarrangement "In de voetsporen van Prins Zizim". Een combinatie-wandelarrangement met onze bevriende collega's, Saskia en Martijn van de eeuwenoude Cisterciënzer abdij "l'Abbaye du Palais".

Het programma:
Je begint bij ons in "Veï Lou Quéri" in het noorden van de Creuse. Ron vertelt je alles over de wandelingen, Corrie verwent je met heerlijke maaltijden. Na 4 nachten ga je naar het zuiden. Hoewel het maar een uur rijden is, verandert de omgeving halverwege de rit. De bossen worden serieuzer, de heuvels volwassener en er wonen zo mogelijk nog minder mensen.
Vlakbij het bezienswaardige stadje
Bourganeuf ligt l'Abbaye du Palais, waar je nog 3 nachten verblijft. Hier is Saskia de wandelspecialist en geniet je van de culinaire hoogstandjes van Martijn.
Je wandelt in de stroomgebieden van de riviertjes Petite Creuse en Creuse (naamgever van ons departement) in het noorden en de Thaurion in het zuiden.
 

 Veï Lou Quéri

  l'Abbaye du Palais

 herfstkleuren in de Creuse

 wandelkaarten

 huisgemaakte producten

 de grand salon van de abdij

Je kunt 6 dagen wandelen aan de hand van onze kaarten, route­beschrijvingen en uitleg. Bij Corrie en Ron is een GPS beschikbaar. Ook op de dag dat je verhuist, kan je nog wandelen. Natuurlijk staat het je vrij ook iets anders te doen. Er zijn onderweg genoeg bezienswaardigheden.
Bij beide accomodaties kan je desgewenst een lunchpakket bestellen (€ 8 per persoon, vooraf opgeven). Als je thuis komt staat de thee voor je klaar.
Je eet vijf avonden
bij je gastgezin, afhankelijk van de dag van aankomst (3 bij ons en 2 bij Saskia en Martijn). De twee resterende avonden kan je kiezen voor een restaurant in de buurt of besluiten toch 'thuis' te eten als er die avond wordt gekookt. Bij voldoende belangstelling en tijd (wat ons betreft), kunnen we één van deze dagen met elkaar lopen. Dit wordt dan onze z.g. Franse wandeldag, met een warme maaltijd tussen de middag. 's Avonds serveren we je dan nog iets lichts.

De Creuse is een waterrijk gebied met veel bronnen, beekjes en riviertjes. Goede wandelschoenen zijn daarom aan te bevelen.

Prijs
De prijs voor deze wandelweek is vanaf € 415 per persoon, op basis van 2 personen die een kamer delen.
In de prijs is inbegrepen :
> 7 nachten logies/ontbijt (kamer met eigen badkamer, uitgebreid ontbijt)

> thee bij thuiskomst
> 5 avondmaaltijden, op basis van "Table d'Hôtes"
> ter beschikking stellen van kaarten, routebeschrijvingen en advies

Niet inbegrepen zijn 2 avondmaaltijden, lunches, consumpties en het vervoer van en naar uw huis en de beide accomodaties.
Eenpersoonstoeslag: € 145.

Data
Dit wandelarrangement kan op elke dag van de week ingaan. Wil je langer of korter blijven dan kan dat in overleg.
Wat betreft L'Abbaye du Palais i
s dit arrangement niet mogelijk in juli en augustus. Je kunt dan kiezen voor een individueel arrangement bij ons of bij Saskia en Martijn.

L'ABBAYE DU PALAIS
Saskia en Martijn en hun kinderen wonen ongeveer net zo lang als wij in de Creuse.  Zij hebben veel met ons gemeen. Hun liefde voor de Creuse, het landleven met kleine huisdieren en eigen moestuin en het ontvangen van gasten in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. En uiteraard wandelen we af en toe met z'n vieren als het werk dat toelaat.
Op hun fraaie historische domein verhuren zij gîtes en pipowagens en ontvangen ze gasten in de chambres et table d’hôtes. De abdij beschikt over 5 grote gastenkamers met eigen sanitair, de 'petit salon', waar het ontbijt wordt geserveerd, de centrale hal met toeristische informatie, de 'grand salon' met reusachtige open haard, de selfservice bar met schaaktafel en de bibliotheek en biljartkamer.
Het 5,5 ha grote park om de abdij is ingericht met verschillende terrassen, picknicktafels en bankjes. Er is een verwarmd zwembad met heerlijke ligstoelen en een jeu-de-boulesbaan.
 

Onze voorwaarden
Reserveren

 Veï Lou Quéri - Chambres et Table d'Hôtes - Gîte
3, route du Geay
Fr-23220 Moutier-Malcard

corrieron@wanadoo.fr 
+33 (0)5 55 80 66 08
+33 (0)6 83 23 95 69

Terug naar startpagina

Wandelen in Nederland

Wandelen in Marokko

Veï Lou Quéri

 Webmaster"Veï Lou Quéri" Chambres et Table d'hôtes en Creuse: Corrie de Hoog -Tous droits réservés © 2010 - Contact: corrieron@wanadoo.fr

 

 

 

 

 

 

http://www.wandelen-in-frankrijk.net/

http://www.aziamtrek.com/

http://www.aziamtrek.com/francais/index.htm

http://www.veilouqueri.com/index.htm

http://www.veilouqueri.com/nederland/index.htm

http://www.veilouqueri.com/english/index.htm

http://www.veilouqueri.com/deutsch/index.htm

http://www.bungalow-nederland.com